První dojmy z balení a instalace Homey Pro


Zdravím všechny příznivce chytrých technologií.
Jak jsem slíbil, dnes vám přináším své první dojmy z rozbalování a instalace centrální jednotky Homey Pro.

Balení a první dojmy
Hned na úvod musím zmínit kvalitu balení. Homey přichází ve stylové krabici, která už na první pohled evokuje pocit, že máte v rukou něco opravdu výjimečného. Balení je hezky zpracované, a výrobce kladl důraz na detaily. Už samotné rozbalování je zážitek. Manuál je přehledně napsaný a k aplikaci se snadno dostanete prostřednictvím QR kódu, který stačí naskenovat. V krabici najdete také adaptér s USB kabelem dostatečné délky, což oceníte při umisťování zařízení.

 homey_prvni_dojmy

Design zařízení
Samotné zařízení Homey Pro působí velmi moderně a elegantně. Jeho černý oválný design s LED kruhem na spodní části působí esteticky a zároveň funkčně. LED kruh při aktivaci zařízení svítí různými barvami, které indikují různé stavy a upozornění. Tento minimalistický a zároveň prémiový design z něj dělá ideální doplněk do jakéhokoli interiéru, kde nejen skvěle vypadá, ale také nevyvolává pocit, že je potřeba jej schovat. Díky své kompaktní velikosti se hodí prakticky kamkoli ve vaší domácnosti.

homey_prvni_dojmy_1
Takto vypadá prostředí aplikace Homey

Instalace krok za krokem
Proces instalace mě příjemně překvapil svou jednoduchostí. Aplikaci si stáhnete přímo z App Store nebo Google Play a následně vás intuitivní průvodce provede celým procesem krok za krokem. Vytvoření účtu je otázkou pár minut – stačí zadat základní údaje a přihlásit se. Samotné nastavení zařízení vyžaduje pouze připojení k vaší Wi-Fi síti, což je velmi jednoduché. Celý proces instalace mi zabral přibližně 10 minut a vše proběhlo bez komplikací hned napoprvé.

Připojení prvního zařízení a automatizace
Pro testování jsem jako první zařízení připojil chytré světlo od značky Shelly, které podporuje Wi-Fi protokol. I toto připojení proběhlo bez problémů a intuitivně. Pro připojení zařízení Shelly je nejprve třeba stáhnout jejich aplikaci a provést registraci. Jakmile máte tento krok za sebou, přidáte zařízení v aplikaci Shelly a následně v Homey pomocí záložky „Přidat zařízení“. Po vyhledání zařízení přes Wi-Fi se žárovka zobrazí v aplikaci Homey, kde ji lze plně ovládat.

Nyní přišel okamžik, kdy jsem chtěl vyzkoušet jednoduchou automatizaci – nastavení scénáře, nebo jak to Homey nazývá "Flow". Jako další zařízení jsem připojil Shelly Button a rozhodl se, že si poprvé v životě na dálku rozsvítím domovní žárovku. V aplikaci Homey stačilo kliknout na záložku Flow, kde jsem snadno našel, jak postupovat. Celý proces byl velmi intuitivní. Vybral jsem zařízení Shelly Button a nastavil akci na jeden krátký stisk, který aktivuje zapnutí žárovky Shelly RGBW. V podobném duchu jsem nastavil i její vypnutí – na dvojité krátké stisknutí tlačítka. Tento proces byl nejen rychlý, ale také zábavný a naprosto uživatelsky přívětivý.

homey_prvni_dojmy_2
Ukázka mé první automatizace

První dojmy z používání Homey
Po krátké době používání musím říct, že mě Homey Pro zatím velmi příjemně překvapil. Aplikace je přehledná a intuitivní, zařízení se připojují rychle a bez komplikací a ovládání je jednoduché. Navíc možnost vytvářet si vlastní automatizace a scénáře podle svých představ je velkým benefitem. Homey vám poskytuje neuvěřitelnou flexibilitu při nastavování chytré domácnosti.

Pokud máte jakékoli dotazy ohledně instalace nebo potřebujete poradit s výběrem zařízení, neváhejte mě kontaktovat. Rád vám pomohu!

S přátelským pozdravem,
Jiří a My Smart Home